BSDTR

Tarayıcı kimliğini değiştirmek | User-Agent


User-Agent denilen olayla tarayıcı kimlikleri eskiden beri değiştirilebiliyor, bunu bazı tarayıcılar varsayılan olarak verirken, bazılarıda eklentiler vasıtasıyla veriyorlar. ...
Genelde de bu olay bazı site uyumsuzluklarını gidermek için veya gizlilik konusunda ufakta olsa bir önlem almak için kullanılır.
Tabii bu kesin bir yöntem değildir, çoğu zamanda işe yaramayabilir.

Her neyse asıl anlatmak istediğim konuya geleyim, bu yöntemi Mobil tarayıcı görünümde de kullanabiliyoruz, yani bilgisayarda ki tarayıcımız bir Android, BlackBerry, Symbian'lı bir telefon gibi sayfayı karşımıza getirebilir, buda site tasarımında mobil cihazlarla olan uyumda bize ufakta olsa bir katkı sağlayabilir.
Öteki türlü ortada bir sürü cihaz var ve her biriyede tek tek test edemeyeceğimize göre, helede el kadar cihaza o kadar para vermem diyorsanız :D
Bu yöntem illaki denemek isteyeceğiniz bir yöntemdedir. :whistle:

Firefox kullanıyorsanız User Agent Switcher 'i denemek isteyebilirsiniz.
Chromium kullanıyorsanız User-Agent Switcher 'i denemek isteyebilirsiniz.
Aslında başka çeşitleride var ama ben Opera kullandığım için bakmadım, üsteki tarayıcıların detaylarını pek bilemiyorum, gerisi size kalmış.

Operaya gelince User Agent olayı varsayılan olarak var opera:config den arayınca karşınıza çıkar, fakat bunun User Agent Changer eklentisi sayesinde daha pratik şekilde kullanma şansınızda var.
Bu ayarları üsteki tarayıcılardan farklı olarak elle yapmak zorundayız, yani kopyala/yapıştır yapacağız.

Burada ki useragentstring.com sitesine girince, karşımıza ilk önce tarayıcımızın analizi çıkar, kontrol edebilirsiniz.
List of User Agent Strings listesinden MOBILE BROWSERS dan mobil tarayıcıların kimlik tanımları çıkar, bunlardan istediğimizi Operanın Custom User-Agent kutucuğuna yazıp kaydettiğimizde, tarayıcımız artık farklı bir kimliğe bürünmüş olacaktır, ben kimim yau bile diyebilir. :D

Sonuç olarak ayarları basitce Yandex, Google gibi arama motorlarında deneyebilirsiniz, ardındanda tasarladığınız sitede de deneyebilirsiniz.

Testler için ayrıca ;
http://www.useragentstring.com
http://www.whatsmyuseragent.com

yorum yok:

Yorum Gönder

2010 - 2024 Beastie BSD Türkiye 🇹🇷