BSDTR

Parted Magic - Türkçe

Parted Magic artık yeni bir döneme girmiş bulunuyor diyebiliriz, bunlardan en önemlileride Türkçe dil desteğinin de eklenmiş olmasıdır, artık Parted Magic 2013_08_10 sürümünden sonra Türkçe kullanılabilir, açılıştaki boot menu ekranından Language den seçilebilir.
Sistem tam Türkçe olmasada, dil bilmeyenler için genede idare edecektir. ...
Diğer bir hususta Parted Magic artık ücretli bir yapıya geçmiş durumdadır, son sürümü indirmek için $4.99 gibi cüzi bir ücret istemektedir.
Daha eski sürümleri sourceforge.net 'ten indirilebiliyor.
Bkz. http://sourceforge.net/projects/partedmagic/files/Stable/

Geliştiricisi buna boş vakitlerinde uğraşmadığını aksine tam gün uğraş verdiğinden filan bahsediyor ki bir takım maliyetlerde söz konusuymuş.
Tabii bu kadar indirilen kullanılan bir sistemin yüklü bir maliyetide olmalı, öte yandan geliştiriciside tam gün uğraş vermenin etkilerini de daha net göreceksiniz diyor.

Parted Magic 'i bilmeyenler için kısaca system rescue dedikleri yani sistem kurtarma CD sidir diyebiliriz.
İçinde disk bölümlemeden silmeye, veri kurtarmaya, virüs taramaya, grub düzenlemeye, sistem yedeklemeye yüzün üzerinde irili ufaklı bir sürü uygulaya sahiptir.
Ram den çalışan yapısı ile diske hiç kurulmadan çalışabilir, boyutu ise yıllar içinde eklenen programlar sayesinde 300MB tı geçmiştir..
CD/DVD ve USB den çalışabilir ayrıca pxe ağdan boot edilebilir kısacası her türlü kullanım şekli vardır.

Anasayfası: http://partedmagic.com
Proje/İndirme sayfası: http://sourceforge.net/projects/partedmagic/



yorum yok:

Yorum Gönder

2010 - 2024 Beastie BSD Türkiye 🇹🇷