BSDTR

Opera şifrelerini görmek - wand.dat

Opera 'nın son zamanlarda ki politikası benide yeni bir arayıcı arayışına mecbur bıraktı, lakin başka bir tarayıcıyada geçemiyordum, geçememin önünde ki en büyük engelde Opera 'nın parola sihirbazında kayıtlı olan şifrelerimi görememekti. ...
Zaten Opera bu haliyle Linux/BSD için çıksa bile, eski komple tarayıcı halinden uzak bir görüntü çizecek, bu da açıkcası benim pek işime gelmeyecek, tarayıcı arayışım sürüyor ama gönlüm sanki Seamonkey 'den yana gibi, zaten Seamonkey de Opera 'ya bir cevap olarak çıkmış bir tarayıcıymış.
Web tarayıcı, e-posta istemcisi, HTML editörü, IRC sohbet, web geliştirme araçları, haber grupları istemcisi gibi özellikleriyle cazip görünüyor..

Herneyse parola olayına dönersek, bu konuda bir kaç uygulama varmış.

Opera eklentilerinde Show Hide Passwords denilen eklenti tek tük şifreler için ideal sayılır, şifre yazılan alanlara hide password veya show password diyerek parolanızın görülmesini/gizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Bir diğer uygulamada Opera Password Decryptor denilen uygulama ile parola sihirbazında kayıtlı tüm parolalar görülebiliyor.
Opera dizininde (~/.opera/wand.dat dosyasıdır) wand.dat adlı dosyayı (parolalar bu dosyada kayıtlıdır) başka bir yere kopyalayıp, oradan programa göstermektir.
Bu program wine ile kolaylıkla çalışıyor, wand.dat dosyanızı ~/.wine/drive_c/Program Files/SecurityXploded/ içine atın ve programı çalıştırın.

Start recoverey dedikten sonra şifreler gözükecek, ardından da Export dediğinizde .html veya .txt aynı dizine dosyaları atacaktır, hepsi bu kadar.

5 yorum:

  1. Tedbir alıyorum aslında, ne olur ne olmaz.
    Opera bizide kapı önüne koyarsa kış günü ortada kalmayalım.:)

    YanıtlaSil
  2. Opera candır, nereye gidiyorsun :-)

    YanıtlaSil
  3. Ziyaretçi writes:

    peki bu html veya txtyi diger browserlara yada lastpass vb gibi servislere import etme olanagi var mi? Bi de operayi bilmem ama opera mini ve mobile candir, emektar symbian cihazimi cop olmaktan kurtariyor

    YanıtlaSil
  4. İmport olayını bilmiyorum, şifreler görüldüğü için belki elle girilebilir başka uygulamalara.
    Gerçi bende ki gibi 300 'e yakın şifre varsa o da zor olur, anca belli başlı şifreler girilir o zamanda.

    ehehe, bende Opera'nın her şeyine can diyorum ama o bize canan muamelesi yapıyor yazdan beridir :zzz:

    YanıtlaSil
  5. Sanırım Linux ile Chrome şifrelerini .csv formatında export etme şansı var. Sonrasında da Lastpass'a hepsini aktarabilirsiniz.

    http://superuser.com/questions/164741/google-chrome-import-export-passwords

    YanıtlaSil

2010 - 2024 Beastie BSD Türkiye 🇹🇷