BSDTR

Yandex servisleri ve mail

Önce Türkiye'de ofis, ardından tv 'lerde reklamları dönmeye başlayınca Yandex arama motoru dikkatleri üzerine çekmeye başladı.
Henüz daha bir bebek olan Yandex' in tüm servislerini incelediniz mi? ...

Haritalardan, videolara, mailden site içi arama motorlarına, Webmasterler için çeşitli oyuncaklara sahip bir bebek.
Tosun gibi maşallah, tü tü tüü aman nazar değmesin :cheers:
(hep Yandex mi bizi tiye alacak, bizde onu alalım :devil: )

Webmaster araçlarını şimdiden kullanmaya başladım, (google 'nin kaprislerinden bıktımda :irked: ) yavaş yavaş Yandex mail 'e de geçeceğim, zira yoğun bi mail olayım var, ayarlamak filan bayağı sürecek.
Gerçi birde Operamail var ama henüz daha beta olması onu şimdilik ikinci plana almama sebep oldu.

Hasılı Yandex mail olayını özellikle inceleyiniz.
Yandex.Mail nedir?
Pop3/IMAP ayarları

Neden Türkiye?
35 milyon internet kullanıcısı ile büyük bir pazar olan Türkiye yüzde 68 hızla büyüyor ve şu anda 4 milyardan fazla Türkçe sayfa bulunuyor. Bu pazarın büyüklüğü ve vaat ettiği yeni ufuklar arama motoru savaşlarının Türkiye arenasında cereyan etmesine yol açıyor. Yandex'ten aldığımız bilgilere göre firma sadece Türkçe arama motoru için Türkiye'de 50 geliştirici, Rusya'da 100 geliştirici ile çalışıyor.

Yandex Türkiye'de şu anda web, resim, video ve haber arama, e-posta, trafik bilgisi, web master'lar için özel hizmetler, reklam ve farklı diller arasında çeviri hizmetleri sunuyor. Şu anda sitede arama yapan aylık tekil ziyaretçi sayısı 1,2 milyon civarında.

4 yorum:

  1. yandex metrica benim de dikkatimi cekti. Ama google analytics kadar kapsamli degil henuz. Bazi avantajlari var yine de.

    YanıtlaSil
  2. Dahada gelişeceğini umut ediyorum, ayrıca alternatif olmasıda iyi oldu.

    YanıtlaSil
  3. baska alternatifler vardi ama arama motoru olarak yoktu. Bu iyi bir sey. Umarim yandexin gelisiyle beraber insanlarin internete bakis acisi degisir.

    YanıtlaSil
  4. Alternatif derken bende google gibi komple çözümlerini kastetmiştim, bugün biraz görsel arama ve video arama yaptım, çok hoş olmuş gerçekten.
    Adeta kişisel albüm gibi.

    Bakalım insanlarımızın bakış açıları değişecek mi? (biraz zor ama) hizmette güzel.

    YanıtlaSil

2010 - 2024 Beastie BSD Türkiye 🇹🇷